A németek hazai pályán lefocizták a hollandokat

A német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen hazai pályán látványos, erőteljes és eredményes játékkal 3–0-ra legyőzte a világbajnoki ezüstérmes holland nemzeti csapatot. Az oranje alig alakított ki helyzetet a mérkőzésen, a Nationalelf még ekkora különbséggel is megérdemelten nyert.

A német válogatott erőt mutatott a vb-ezüstérmes ellen, Klose ismét szenzációs volt

 

A tavalyi világbajnokság második helyezettje, Hollandia látogatott a bronzérmes Németországhoz. Kétség kívül állítható, hogy a jövő évi Európa-bajnokság két esélyesének mérkőzését láthatták Hamburgban a nézők. A találkozó pedig a várakozásoknak megfelelően nagy iramot, látványos játékot hozott – de elsősorban a németek részéről.

Már a találkozó elején a hazaiak akarata érvényesült, a 15. percben pedig meg is szerezte a vezetést a Nationalelf. Remek keresztlabdát követően Miroslav Klose készítette le a labdát a 16-oson belül védőjét megelőző Thomas Müllernek, aki futtából lőtt a bal alsó sarokba.

A 26. percben megvolt a lehetősége az egyenlítésre a holland válogatottnak. A hazaiak elnéztek egy jobb oldali szögletet, így Dirk Kuyt tíz méterről lőhetett szabadon, kapásból. A labda azonban nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a labdát. Szinte az ellentámadásból pedig a németek újabb gólt szereztek...

Mintaszerű akció végén Müller passzolt Mesut Özilhez, aki a 11-es pont környékére berobbanó Klose fejére nyeste a labdát. A lengyel származású német pedig tökéletes mozdulattal a bal alsóba fejelt. Marteen Stekelenburg mozdulni sem tudott a labdára. Ez volt Klose 63. gólja a válogatottban.

A mérkőzés a folytatásban is lüktető iramot hozott, többnyire újabb német helyzetekkel, az újabb gól azonban a szünetig elmaradt. Az első félidő alapján teljesen megérdemelt volt a német vezetés. A többek között Robin van Persie-t és Rafael van der Vaartot nélkülöző oranje kevés veszélyt jelentett a hazai kapura.

A második félidő elején kissé visszaesett az iram, az első negyedóra elteltével azonban Hollandia megpróbált szépíteni, az oranje akciói azonban rendre elhaltak a német védelemben, talán Sneijder egyetlen távoli lövését lehet csak megemlíteni.

A németek azonban ismét felpörgették játékukat, s kis idő elteltével már érett az újabb hazai gól, ami egy Özil, Klose, Özil csiki-csuki végén meg is született. A 66. percben Özilnek kb. öt méterről kellett az üres kapuba belsőznie. Ezután még egy nagyon nagy verés is kinézett a hollandoknak.

A hátralévő időben a németek már nem erőltették meg magukat, úgy tűnt, mintha nem akarnák kivégezni a kissé tartalékos ősi rivális Hollandiát, amely az 1996-os Európa-bajnokság csoportmérkőzésén az angoloktól kapott ki legutóbb három góllal (1–4).