A Bayern legyőzte a Hannovert, Szalai volt csapata ellen nyert

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 5. fordulójában a címvédő Bayern München hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Huszti Szabolcsot eltiltás miatt nélkülöző Hannovert. A Bayer Leverkusen 3–1-re nyert a Wolsfburg ellen, Stefan Kiessling kétszer is eredményes volt. A Werder Bremen otthon 3–0-ra kikapott az Eintracht Frankfurttól úgy, hogy a 26. perctől emberhátrányban játszott, büntetőt hagyott ki és öngólt vétett. Az Augsburg a 90. percben fordított a még mindig nyeretlen Freiburg ellen. Szalai Ádám végig a pályán volt a Schalkéban a Mainz elleni, 1–0-s sikert hozó mérkőzésen.

feherbayern.jpg

A címvédő nem tudott kellőképp felpörögni a Huszti Szabolcsot eltiltás miatt nélkülöző Hannover ellen hazai pályán. Az első játékrész nem is nagyon hozott helyzetet, a vendégek fegyelmezett védekezése nem ízlett a Bayernnek.

A bajorok legnagyobb gólszerzési esélye mondjuk épp egy hannoverihez fűződik. A 18. percben Arjen Robben jó szokásához híven tört be a jobb szélről, lövésébe Andreasen beleért, a labda viszont így irányt váltott, s csupán Zieler kapus fantasztikus védésének köszönhetően nem lett gól.

Pep Guardiola együttese azért gyakorta próbálkozott támadással, főleg a széleken Thomas Müller, Franck Ribéry és Robben vezérletével. Az első negyvenöt perc legnagyobb ziccere viszont a Hannoveré volt: Ya Konan erőszakosan labdát szerzett Rafinhától a bal oldalon, bombaerős lökete után azonban a lécről kivágódott a labda.

A fordulás után aztán a Bayern hamar betalált – bár előbb még Jerome Boatengnek kellett a gólvonalról mentenie. Kroos mesterien tálalt Mario Mandzukic elé, aki talán először tudta megelőzni a Hannover védőit a találkozón, s nem is hibázott közelről. 1–0

Ha egy üzlet beindul... Alig több mint tíz perccel a horvát gólja után már kettővel ment a München. A hannoveri védelem bizonytalanságát kihasználva Robben iramodott meg a szélen, lövését Zieler még védeni tudta, a kipattanót viszont Ribéry bepofozta. 2–0

A müncheniek győzelmükkel sorozatban 30. bajnokijukon maradtak veretlenek, a második leghosszabb veretlenségi széria a Dortmund nevéhez fűződik 31-gyel.

A TÖBBI PÁLYÁN

Szalai Ádám végig a pályán volt a Schalkéban a magyar válogatott csatár volt csapata, a Mainz otthonában. A gelsenkricheniek az első félidőben az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett Kevin-Prince Boateng góljával 1–0-ra nyertek. A ghánai 2310 nap után ismét betalált a német élvonalban. Legutóbb 2007 májusában, még Hertha-játékosként volt eredményes.

Nem akart leszakadni a bajnoki cím első számú várományásától, a Bayerntől a Bayer Leverkusen, így hazai pályán 3–1-re legyőzte a Wolfsburgot – Sam egy és Kiessling két találatával. A vendégektől Olic talált be, a Bayerntől szerződtetett Luiz Gustavo pedig piros lapot kapott a hajrában. A brazil válogatott középpályás a Münchenben 65 meccsen egyszer sem kapott pirosat, a Wolfsburgban harmadik meccsén másodszor állították ki. Sam és/vagy Kiessling egyébiránt a mostani idényben mind a 17 Leverkusen-gólban részt vállalt előkészítőként vagy befejezőként.

A Frankfurt egyik kedvenc Bundesliga-ellenfeléhez látogatott, a Werdernek pedig ezúttal sem alakult jól az Eintracht elleni bajnoki. A nyári szerzemény Václav Kadlec már az első félidőben duplázott, a brémaiak pedig a 26. perctől emberhátrányban voltak Di Santo kiállítása miatt. Sőt a Werder az 58. percben büntetőt rontott, Prödl pedig öngólt vétett a hajrában, így a Frankfurt 3–0-ra győzőtt Brémában, a Bundesligában idegenben összesen már 11. alkalommal, aminél többször egyik csapat ellen sem nyert. Az öt forduló után ötpontos Bremen a legutóbbi tizenegy évben csak egyszer kezdett ennél gyengébben: 2010-ben négy ponttal állt öt játéknap után.

A Freiburg a 90. percben beszedett góllal 2–1-re kikapott az Augsburg otthonában, így továbbra is nyeretlen.