Dortmund: itt a legnagyobb erősítés, Klopp 2018-ig marad

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a vezetőedző, Jürgen Klopp 2018-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

klopp.jpg

Ez a lehető legnagyobb erősítés a Dortmundnak: a fekete-sárgákból szenzációs csapatot kovácsoló Jürgen Klopp meghosszabbította 2016 nyarán lejáró szerződését, és új kontraktust írt alá, amely 2018. június 30-ig szól.

A Mainztól 2008 nyarán érkező Klopp a 2013–14-es idény végén beállítja Ottmar Hitzfeld klubcsúcsát: a Dortmundot BL-sikerre vezető, jelenleg a svájci válogatottat irányító Hitzfeld volt az egyetlen, aki egyhuzamban hat évig vezetőedző tudott maradni a BVB történetében. A szurkolók által körülrajongott, a Dortmunddal eddig két német bajnokságot, egy kupát és egy hazai szuperkupát nyerő, a gárdát a 2013-as BL-döntőbe navigáló Kloppnak most az évtizedes regnálásra is megvan a lehetősége.

Klopp a Bundesligában megszerzett pontátlag alapján már most a Dortmund történetének legsikeresebb edzőjének számít, és még három siker kell neki a bajnokságban ahhoz, hogy megdöntse Hitzfeld 108 győzelmes klubrekordját. Ha a 46 éves tréner kitölti szerződését, akkor egy szűk elithez csatlakozik: a német Bundesliga történetében eddig csak Volker Finke (Freiburg), Otto Rehhagel (Werder Bremen), Thomas Schaaf (Werder Bremen), Winfried Schäfer (Karlsruhe), Hennes Weisweiler (Mönchengladbach) és Eduard Geyer (Cottbus) ült tíz vagy több évig megszakítás nélkül ugyanannak a csapatnak a kispadján.

Klopp mellett bizalmi emberei és segítői, Zeljko Buvac és Peter Krawietz is hosszabbítottak.

„Szokatlan manapság, hogy egy edző a szerződése lejárta előtt két és fél évvel hosszabbítson, de el akartam kötelezni magam. A Borussia Dortmund a mi klubunk lett. Ha belegondolok, hogy 2018-ban tíz éve dolgozom itt, akkor eltölt a büszkeség, hogy egy ilyen nagyszerű klubot szolgálhatok” – mondta Klopp, aki hozzátette: más klubok ne is keressék, új szerződése lejártáig maradni akar.

„Nagyon örülünk, hogy Európa egyik legjobb trénerét, és a Borussia tökéletes edzőjét továbbra is a sorainkban tudhatjuk” – köszöntötte Kloppot a dortmundi klubvezetőség részéről Hans-Joachim Watzke.