Mario Götze a Barcelonáról álmodik

A németek egyik legfőbb futballreménysége, Mario Götze arról álmodozik, hogy egyszer az FC Barcelona játékosa lehet.

Götze a Tuttosport díjával, amely a legjobb Európában játszó U21-es játékosnak jár

A 19 éves válogatott labdarúgó jelenleg a Borussia Dortmund játékosa, de aligha marad sokáig az, mivel a Bundesligán kívüli együttesek hada is örömmel igazolná le az utóbbi idők legnagyobb német reménységeként jegyzett Mario Götzét. Ő azonban a Bajnokok Ligájában címvédő, friss klubvilágbajnok, s jelenleg a földkerekség legjobb futballcsapatának tartott Barcánál folytatná a legszívesebben.

„A Barcelona az álmom, nyilvánvalóan. Minden labdarúgó náluk szeretne játszani” – idézte a szavait a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Götze konkrét megkeresésekről nem beszélt, a katalán elitklub érdeklődéséről sem tud, a lap viszont megemlíti, hogy tudomása szerint a londoni Arsenal 40 millió euróért vinné, emellett a Barca nagy hazai ellenlábasa, a Real Madrid is szeretné a saját soraiban tudni az ifjú támadót.

A Dortmundnak egyelőre esze ágában sincs eladni legpiacképesebb tehetségét, de előbb-utóbb alighanem enged a kérőknek – Götze szerződése 2014 nyarán jár le, tehát a BVB engedélye nélkül 2014 januárjáig nem is tárgyalhat más csapatokkal. A fiatal játékos közölte: egyelőre nem foglalkozik a klubváltással, viszont megtisztelőnek tartja, hogy a legnagyobb egyletek is érdeklődtek iránta.