Bayern: Jön az aranykorszak - Heynckes szerint Guardiola kiváló

Jupp Heynckes, a Bayern München korábbi edzője – aki az előző szezonban triplázott a bajorokkal – szerint a klub életében új aranykorszak kezdődött. A kétszeres BL-győztes német edző azt követően nyilatkozott a Kickernek, hogy a Bayern rekordot elérve már márciusban begyűjtötte a Bundesliga salátástálát.

„Ez a legjobb a keret Európában, és az egész világon. Közel s távol nem látok versenyhelyzetet a Bundesligában, biztosított az aranykorszak. Miután 2012-ben új irányt vettünk, abszolút topjátékosokat szereztünk meg, mint Dante, [Mario] Mandzukic, [Javi] Martínez, [Claudio] Pizarro, [Xherdan] Shaqiri és [Tom] Starke. A nyáron további két kiemelkedő játékos került a keretbe, [Mario] Götze és Thiago [Alcántara], és egy egészen kiváló edző, [Pep] Guardiola” – értékelte a jelenlegi csapatot a Bayernt az előző évben BL-győzelemig vezető szakember.

„A München mindig foglalkoztatott a keretében tizenegy-tizenkettő topjátékost, de sosem tizenhetet-tizennyolcat. A távolság az óriások és a liga többi része között túl nagy. A Bundesliga viszont így veszít a bájából” – tette hozzá Heynckes.