Neuer nemet mondott a Schalke rekordajánlatára

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke kapusa, Manuel Neuer bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg 2012 nyarán lejáró szerződését. Mint arról beszámoltunk, a klub vezetősége hároméves szerződéshosszabbítást kínált Neuernek 21 millió euróért, mellyel ő lehetett volna minden idők legjobban kereső Bundesliga-kapusa.

 Nem tudni, meddig marad Manuel Neuer a Schalke kötelékébe

„Ezt a döntést mindenféle külső befolyásoló tényező nélkül hoztam meg, az edzőváltás sem gyakorolt különösebb hatást rám. Egyelőre azonban az idény hátralévő mérkőzéseire koncentrálok" – nyilatkozta Manuel Neuer a Schalke hivatalos honlapjának, miután személyesen egyeztetett a klub vezetőivel.

A Welt információi szerint a Bayern négyéves szerződést ajánlana Neuernek, akiért 18-20 millió eurót kér a Schalke. Korábban az angol bajnokság listavezetőjével, a Manchester Uniteddel is szóba hozták a 25 éves kapust, akit az idény végén visszavonuló Edwin van der Sar helyére szeretne szerződtetni Sir Alex Ferguson szakvezető.

A Schalke menedzsere, Horst Heldt csalódottan nyilatkozott a kapus döntésével kapcsolatban, azonban hozzátette, hogy most az előttük álló fontos mérkőzésekre kell koncentrálniuk.

„Szomorúan fogadtuk Neuer döntését, azonban elfogadjuk és tiszteletben tartjuk azt. Most az előttünk álló mérkőzések a legfontosabbak – utalt Heldt a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre, illetve a Duisburg elleni Német Kupa-döntőre. – Az, hogy Manuellel mi fog történni, az elkövetkezendő hetekben, talán hónapokban kiderül.”

A Schalke jövő héten kedden fogadja a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, május 21-én pedig a Duisburggal csap össze a Német Kupa fináléjában.