Effenberg lehet a Mönchengladbach új sportigazgatója

Stefan Effenberg, a Bayern München és a német válogatott korábbi legendás futballistája lehet nyártól a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Mönchengladbach új sportigazgatója. Effenberg jelenleg egy német sporttelevízió szakkommentátoraként dolgozik.

„A Borussia a szívügyemnek számít. Amikor abbahagytam a labdarúgást, az nem azt jelentette, hogy nem állok a klub rendelkezésére, ha annak szüksége lenne rám. Hatalmas változtatásokra van szükség, efelől semmi kétségem" – utalt Stefan Effenberg a kiesés ellen küzdő Mönchengladbach (17. a tabellán) gyenge szereplésére a bajnokságban.

A klub gazdasági igazgatója, Norbert Kox támogatja Effenberg indulását a május 29-i közgyűlésen, melyen a Borussia korábbi játékosának a szurkolók szavazatainak kétharmados többségére van szüksége a pozíció elnyeréséhez.

Effenberg profiként 1987-ben a Mönchengladbachban debütált, majd 1990-ben a Bayern Münchenhez szerződött. 1994-ben visszatért a Borussiához, és 1998-ig újra a „csikókat” erősítette. 2004-ben fejezte be profi pályafutását, utolsó csapata a katari al-Arabi volt.