Hajnalék hármat vágtak a Schalkénak

A Hajnal Tamást 79 percen keresztül soraiban tudó VfB Stuttgart 3–0-s győzelmet aratott a Schalke ellen a német labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában. Döntetlennel nyitotta élvonalbeli pályafutását az Augsburg.

Az első stuttgarti gól: Cacau fejel a kapuba

Hajnal Tamás kezdőként kapott szerepet a Stuttgartban, a svábok vendége a Schalke együttese volt. A magyar játékos aktív volt, és a VfB első két találatában jelentős szerepet vállalt.

A 37. percben az ő szöglete után csúsztatott kapu felé „Maza” Rodriguez, a labda valószínűleg elkerülte volna a kaput, ám a kapu előtt álló Cacau belebólintott, így az a hálóban kötött ki.

A szünet után hiába dobta be az ifjú tehetség Julian Draxlert Ralf Rangnick, mégis a Stuttgart tudta növelni az előnyét. Hajnal ezúttal egy szabadrúgást gurított le Cristian Molinaro elé, az olasz balhátvéd beadott, az érkező Martin Harnik pedig a kapuba fejelt.

A Schalke egyébként nem tudott mit kezdeni a pontrúgásokkal és a rögzített helyzetekkel, a második játékrész közepén csak Cacaun múlt, hogy nem lett háromgólos a különbség. Hajnalt a 79. percben lecserélte Bruno Labbadia, a magyar játékost Okazaki Sindzsi váltotta. A japán a 89. percben remek lövéssel alakította ki a 3–0-s végeredményt.

Hannoverben rögzített szituációkból és pontrúgásokból estek a gólok. A 15. percben Jan Schlaudraff szabadrúgásból talált a Hoffenheim kapujába, de három perccel később Sejad Salihovic büntetőből egyenlített. Thorsten Kinhöfer játékvezető a 30. percben a Hannovernek is ítélt egy tizenegyest, amelyet a norvég Mohammed Abdellaoue váltott gólra.

Története első mérkőzését játszotta a Bundesliga élvonalában az Augsburg, a premier nem sikerült rosszul. Pape Cissé találatát kiegyenlítette Sascha Mölders, de két perccel később a vendég Freiburg Cedrick Makiadi fejesével újra előnyhöz jutott. Az újoncnak erre is volt azonban válasza: a hajrában Mölders megszerezte második fejes gólját is.

Brémában a Werder a kölcsönből visszatérő Markus Rosenberg duplájával legyőzte a Kaiserslauternt. Felix Magath Wolfsburgja idegenben diadalmaskodott a Köln ellen, az első és harmadik találatot éppen a „kecskések” korábbi kedvence, Patrick Helmes szerezte.

A Hertha vereséggel tért vissza az élvonalba, a Nürnberg nyert Berlinben. Mindkét csapat gyászolt, ugyanis szombat reggel elhunyt Kuno Klötzer, aki a Herthát és a Nürnberget is irányította, de a legnagyobb sikert a Hamburggal érte el, a kikötővárosiakat KEK-győzelemig vezette.

 

BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Werder Bremen–Kaiserslautern 2–0 (Rosenberg 60., 81.)
Hannover–Hoffenheim 2–1 (Schlaudraff 15., Abdellaoue 30. – 11-esből, ill. Salihovic 18. – 11-esből)
Stuttgart–Schalke 3–0 (Cacau 37., Harnik 56., Okazaki 89.)
Köln–Wolfsburg 0–3 (Helmes 17., 90+3., M. Schäfer 85.)
Augsburg–Freiburg 2–2 (Mölders 53., 81., ill. Cissé 48., Makiadi 55.)
Hertha–Nürnberg 0–1 (Pekhart 80.)