A Dortmund ott folytatta, ahol májusban abbahagyta

A címvédő Borussia Dortmund 3–1-re győzött hazai pályán a Hamburg ellen az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 1.) 2011–2012-es idényének első mérkőzésén.

 A dortmundi szurkolóknak ezúttal sem okozott csalódást csapatuk

Ünnepre készültek a Signal Iduna Parkban, és az impozáns létesítményt szokás szerint teljesen megtöltő Dortmund-szurkolóknak nem is kellett csalódniuk.

Csapatuk már a 17. percben megszerezte a vezetést, amikor is Kevin Grosskreutz kapott jó labdát Mario Götzétől – a vendégek védekezése eléggé elcsúszott –, majd az átvétel után mértani pontossággal kilőtte a bal alsó sarkot.

Még fél óra sem telt el, amikor már kétgólos volt a Dortmund előnye. Ezúttal maga Götze tört előre, nagyszerűen kényszerítőzött Robert Lewandowskival – aki gyönyörűen, a lábai között tette vissza neki a labdát –, majd ziccerben nem hibázott.

A HSV-nak nem sok értékelhető megmozdulása volt az első játékrészben, a második elején pedig ismét csődöt mondott a védelme. Grosskreutz második találatánál öt-hat hazai játékos tartózkodott a hamburgi kapu közvetlen előterében, míg a vendégek csak nézőként követték az eseményeket.

A 79. percben különösebb előzmények (azaz hamburgi nyomás) nélkül szépített a HSV – Robert Tesche a kapu előtti kavarodást használta ki –, de többre nem futotta az északiak erejéből, akiknek bizony nagyot kell javulniuk, hogy elnöküknek igaza legyen. Carl Jarchow azt állította a rajt előtt, hogy a „HSV a Bundesliga Top négybe tartozik”.

A dortmundiak persze ezzel mit sem törődtek, ők örültek annak, hogy ott folytatták, ahol május 14-én abbahagyták: az előző szezon záró fordulójában hazai pályán szintén 3–1-re verték meg az Eintracht Frankfurtot.

BUNDESLIGA 
1. FORDULÓ
Borussia Dortmund–Hamburger SV 3–1 (Grosskreutz 17., 48., Götze 29., ill. Tesche 79.)