Louis van Gaalt azonnali hatállyal menesztették

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint a Bayern München labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Louis van Gaal vezetőedzőt. A Kicker információi szerint Andries Jonker eddigi másodedző veszi át a bajor klubnál a holland szakember posztját, segítője pedig Hermann Gerland lesz. Mint ismert, a Bayern korábban azt közölte, hogy nyáron bont szerződést a trénerrel, mégis még a szezon vége előtt elküldi Van Gaalt. A hírt közben a klub hivatalosan is megerősítette.

A Nürnberg elleni szombati 1–1-es döntetlent követően a Bayern München labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Louis van Gaal vezetőedzőt. A szakember szerződését az eredeti tervek szerint a nyáron bontották volna fel, a következő szezontól Jupp Heynckes irányítja az együttest, aki már kétszer (1987–91, 2009) volt a klub edzője, kétszer bajnokságot nyert vele.

Van Gaalt az eddigi másodedző, Andries Jonker váltja, segítője Hermann Gerland lesz. A kapusedzői posztot Walter Junghans veszi át.

A Bayern jelenleg csak a negyedik helyen áll a bajnokságban – 14 pont a hátránya az élen álló Borussia Dortmundhoz képest –, és legalább a második helyen kellene zárnia az idényt ahhoz, hogy biztos BL-résztvevő lehessen.

A bajor klub a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Inter ellen bukott el, a Német Kupa elődöntőjében pedig a Schalke búcsúztatta  a münchenieket.

A klub közben hivatalosan is közölte, hogy Van Gaal azonnali hatállyal távozik posztjáról, és valóban Andries Jonker látja el a továbbiakban a vezetőedzői teendőket.