A Stuttgart 1.5 millió euróért veszi meg Hajnalt, ha benn marad

A Stuttgart 1.5 millió euróért veszi meg Hajnal Tamást a Dortmundtól a nyáron, ha a VfB nem esik ki a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból – értesült a Nemzeti Sport Online a dortmundi klubhoz közeli forrásból.

Hajnal Tamás együtt ünnepel a Dortmunddal, de szívesen marad a Stuttgartnál

A magyar válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, a Bundesligát a hétvégén megnyerő Borussia vezetői meghívták a bajnoki ünneplésre – ezt kérdésünkre a klub sajtófőnöke, Josef Schneck is megerősítette –, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kap-e aranyérmet.

„Hogy jár-e nekem az aranyérem? Erre nem tudok válaszolni, hiszen az első csapatban egyszer sem léptem pályára, csak a második együttesben futballozhattam kicsivel több mint egy órát, miután visszatértem sérülésemből. Bár kétségtelen, a keret tagja voltam... De nem állok majd sorba az aranyéremért, annyi szent. Nagyon jólesett, hogy már meghívtak a bajnoki ünneplésre. Ha a keret együtt marad – márpedig Nuri Sahin kivételével mindenki szerződést hosszabbított, a pletyka is butaság volt, hogy a játékosok elégedetlenek a fizetésükkel –, helytáll a nemzetközi porondon is. Látszik, hogy Jürgen Klopp három esztendeje tudatos munkát végez" – mondta Hajnal Tamás a Nemzeti Sportnak.

Az egyelőre kérdéses, hogy Hajnal hol folytatja a pályafutását a nyártól, de ha Stuttgart benn marad az élvonalban, akkor a középpályás marad a VfB-nél. A Nemzeti Sport Online információi szerint a Dortmund és a Stuttgart januárban 1.5 millió euróban rögzítette a játékos árát, ha a stuttgartiak nem esnek ki a Bundesligából.

„Hogy mi lesz velem, még nem tudom. Megállapodásom értelmében, ha az élvonalban marad a Stuttgart – két fordulóval a vége előtt öt pontra vagyunk a kieső helyen álló Eintracht Frankfurttól –, automatikusan két évvel meghosszabbodik a szerződésem Stuttgartban. Amit egy csöppet sem bánok..." – jelentette ki a középpályás.