2011.04.24. 08:22 focistablog

Hat év a Bayernben annyi, mint máshol húsz - Hitzfeld

Ottmar Hitzfeld szerint a Bayern München labdarúgócsapatánál rendkívül nagy nyomás nehezedik a mindenkori vezetőedzőre: hat ott eltöltött év annyi, mint húsz máshol.

A 62 esztendős tréner a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva beszélt arról, hogy megkönnyebbülést hozott számára, amikor 2004-ben, hat év elteltével a bajor klub vezetői szerződést bontottak vele.

„Semmihez sem hasonlítható megtiszteltetés a Bayernt irányítani, már csak azért is, mert a legjobb keret áll a rendelkezésedre. Nyugodtan dolgozni viszont csak akkor tudsz, ha az első helyen áll a csapat” – fogalmazott a tréner, aki öt bajnoki elsőséget gyűjtött be a bajor alakulattal, beleszámítva a 2007–2008-as szerepvállalását is.

Hitzfeld – aki 2008 óta a svájci válogatott szövetségi kapitánya – a legnagyobb sikerét a Bayern Münchennel 2001-ben érte el, amikor Bajnokok Ligáját és világkupát nyert. Louis van Gaal áprilisi menesztésével összefüggésben azt mondta: a holland tréner nem jöhetett ki győztesen a vezetőkkel zajló vitájából.

„Ezek az elöljárók valamennyi edzőt túlélték. Ha ők kritizálnak, nem szabad túlságosan érzékenynek lenni. Én mindig ahhoz tartottam magam, hogy a nyilvánosság előtt sohasem minősítem a felülről érkező kijelentéseket. Van Gaal erre nem volt képes” – tette hozzá.

Az oldalról

Ez az oldal a német labdarúgással foglalkozik. Itt mindent megtalálsz ami a német labdarúgással kapcsolatos. Híreket,érdekességeket olvashatsz a Bundesligában szereplő csapatokról és az ott játszó játékosokról. Az európai kupaporondon elért eredményekről is találsz cikkeket. Az edzői sorsokat és a lehetséges játékos átigazolások is nyomon követheted. Természetesen a német válogatottról is találsz információkat. Jó böngészést!