Dortmund: a Bayern-drukkerek miatt kért bocsánatot a klub

Fatális hiba miatt volt kénytelen elnézést kérni a Borussia Dortmund klubvezetősége szurkolóitól, ugyanis a téli katalógusukba a fanatikus rajongói táboruk illusztrációjaként egy olyan kép került be, amelyen pont a nagy honi rivális Bayern München drukkerei láthatók.

sargabayern.jpg

Február végén a Német-kupa negyeddöntőjében a Dortmund Münchenbe látogatott – és kapott ki végül 1–0-ra, amellyel el is búcsúzott a sorozattól –, a hazai ultrák, akik soha nem mennek a szomszédba a dortmundi kollégák cukkolásáért, látványos koreográfiával készültek. A sárgába borult lelátó meg is lepte a pályán lévőket, ám az ezúttal kivételesen nem a legjobb klubnak szólt – mint ahogyan arra a Dortmund-fanatikusok utalnak –, hanem a legjobb városnak. Tekintve, hogy München városának a hivatalos színe a sárga és a fekete.

A Borussia vezetősége külső alkalmazottra hárította a felelősséget, és elnézést kért szurkolóitól az emberi hibáért. A müncheni ötletgazdák pedig alighanem azóta is ezen nevetnek, lesz miről egymásnak üzengetni a november 23-i, dortmundi rangadón.