Nyert a Dortmund, a Bayern, de micsoda különbség!

A Dortmund kiütéses (5–0), a Bayern München nehézkes (1–0) győzelmet aratott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 7. fordulójának szombati játéknapján, folytatódik tehát a két BL-döntős tusakodása a tabella élén. A héten influenzával kezelt Szalai Ádám a hajrában állt be a Schalkéba, amely sokgólos döntetlent (3–3) játszott a Hoffenheim otthonában, a Hannover Huszti Szabolccsal a soraiban 2–0-ra kikapott Leverkusenben.

dortmund640.jpg

HOFFENHEIM–SCHALKE 3–3

A héten influenzával küszködő Szalai Ádám a kispadon kapott helyett, és nem játszott a térdsérüléséből lábadozó Klaas-Jan Huntelaar sem, ám a két „támadófegyverétől” megfosztott Schalke így is három gólt szerzett az első félidőben! Kevin Prince-Boateng szép akció végén már a 3. percben megszerezte a vezetést, nem sokkal később Joel Matip fejelt a kapuba, majd – Anthony Modeste szépítését követően – Marco Höger is bevert egyet. Hiába azonban a magabiztosnak mondható előny, a fordulás után a Hoffenheimnek sikerült talpra állnia: Roberto Firmino jogos büntetőből, David Abraham szabadrúgásból lőtt gólt. A hajrára stabilizálódott a játék, több gól már nem született – azaz a 78. percben beálló Szalainak sem sikerült a kapuba találnia.

DORTMUND–FREIBURG 5–0

A Dortmund azonnal nyomás alá helyezte vendégét, és már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett. Mindkét alkalommal Marco Reus talált be a kapuba: a válogatott középpályás előbb akcióból, majd büntetőből lőtt gólt – ez a 11. Bundesliga-meccse, amelyiken legalább két gólt szerez. Ami a még nyeretlen Freiburgot illeti, nem ígérkezett könnyűnek számára a folytatás, a tizenegyes előtt szabálytalankodó Fallou Diagne ugyanis piros lapot kapott. Nem is maradt újabb hazai gólok nélkül a publikum: Robert Lewandowski előbb Reus előkészítéséből lőtt gólt, majd betalált még egyszer, sőt kipúpozta a hálót honfitársa, Jakub Blaszczykowski is – a Borussia az idénye legfölényesebb győzelmét aratta.

BAYERN MÜNCHEN–WOLFSBURG 1–0

Luiz Gustavo és Arjen Robben kihagyott egy-egy nagy helyzetet az első félidőben, ezzel együtt a Bayern fölénye meglehetősen meddő volt: a statisztikusok mindössze öt kapura tartó lövést-fejest jegyeztek fel, ennyire kevéssé rámenős még nem volt a Bayern ebben a szezonban. Jó egy óra elteltével aztán góllá érett a bajor dominancia: a bal oldalon megiramodó Franck Ribéry lapos beadását követően a hosszú oldalon érkező Thomas Müller lőtt a Wolfsburg kapujába. A Bayern ezúttal beérte ennyivel, a sorozatban harmadik győzelemhez ez is elég volt.

LEVERKUSEN–HANNOVER 2–0

Huszti Szabolcs végig a pályán volt a Hannover csapatában, a rögzített szituációknál labdáiban volt veszély, ezzel együtt a vendégek támadójátéka nem volt képes megoldhatatlan helyzet elé állítani a Bayer védelmét. Odaát ellenben Simon Rolfes fejelt, Sidney Sam pedig rúgott egy gólt, így a szünetre megnyugtató előnyt épített a Leverkusen. A második félidőben a Bayer játékosai már nem szaggatták az istrángot, a Hannover pedig nem tudott váltani – maradt a kétgólos hazai előny.

HERTHA BSC–MAINZ 3–1

Az egyaránt három forduló óta nyeretlen csapatok összecsapásán Nicolai Müller, a góllövőlista egyik éllovasa megszerezte a vezetést a Mainznak, csakhogy a berliniek a kétgólos Sami Allagui és a gólja mellé gólpasszt is jegyző Änis Ben-Hatira vezérletével megfordították a meccset. Az idényt három győzelemmel kezdő Mainz sorozatban negyedszer is veszített!

FRANKFURT–HAMBURG 2–2

Nem sikerült rosszul Bert van Marwijk vezetőedző bemutatkozása a Hamburg kispadján: a HSV a hajrában szerzett góllal 2–2-t harcolt ki az Eintracht Frankfurt otthonában a 7. forduló szombat esti mérkőzésén. A jóval többet támadó Eintracht kétszer is megszerezte a vezetést, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek: másodjára a 86. percben az előrehúzódó balhátvéd, Marcell Jansen lövésével. A Hamburg a megelőző öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített.