A Dortmund szétzilálta az eddig remek kieli védelmet

A Borussia Dortmund könnyedén jutott be a labdarúgó Német Kupa legjobb négy együttese közé, miután idegenben 4–0-ra legyőzte a Holstein Kielt a sorozat negyeddöntőjében. A Kiel eddig gólt sem kapott a sorozat főtábláján, Jürgen Klopp csapata azonban hamar szétzilálta negyedosztályú ellenfele védekezését.

Kagava mesteri gólt szerzett, ám ünneplése nem a Kiel ellen szólt,
hanem a hidegben a csapatot elkísérő BVB-drukkereknek

A Kiel meglepetésre jutott el a negyeddöntőig: a Regionalligában szereplő együttes másodosztályú ellenfeleket (Cottbus 3–0, Duisburg 2–0), majd a legutóbbi fordulóban már az élvonalbeli Mainzot legyőzve (2–0) jutott el a legjobb nyolc közé, s ami ennél is nagyobb szó, a főtáblán a Dortmund elleni meccsig még csak gólt sem kapott!

A Bundesliga aktuális címvédője ellen azonban nem sokáig bírta a negyedosztályú kiscsapat: a Dortmund már az első percekben nagy nyomást gyakorolt a kieli védelemre, amely a 11. percben meg is adta magát. Jobb oldali beadás után Ivan Perisic kanalazta át a labdát a védők között Robert Lewandowski pedig közelről a hálóba továbbított. 0–1

A nagy hideg ellenére is nagyon pörögtek a fekete-sárgák, és rendre sikerült a hazai védelem mögé kerülniük, különösen a jobb oldalon, egy ilyen akciót követően növelték is előnyüket. Lukasz Piszczek készítette vissza az alapvonalról a labdát Kagava Sindzsinek, a kis japán pedig 10 méterről lendületből a léc alá bombázott. 0–2

A nagy dortmundi fölényben csak ritkán tudott kibontakozni a Kiel, amit jól jelez, hogy legveszélyesebb helyzete az első félidőben egy szabadrúgás volt, amelynek végén fiatal Borussia-kapus, Mitchell Langerak magabiztosan ölelte magához a labdát.

Nagyot a második félidőben sem fordult a világ, Jürgen Klopp együttese az iramon némileg csökkentve is végig irányítása alatt tartotta az összecsapást. Perisic fejese után könnyedén háromgólosra nőhetett volna a különbség, de a hajrában így is fölényes lett a vendégcsapat győzelme.

A 80. percben Perisic beadására két dortmundi is ziccerben érkezett az ötösön, a csereként beállt Lucas Barrios volt a „szerencsésebb” közelebbi, nem is okozott neki gondot a hálóba passzolni. A 87. percben végül Perisic is feltette teljesítményére a koronát, miután egy közvetett szabadrúgás után hét méterről helyezett a sorfal mellett a kapu jobb oldalába.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Holstein Kiel (IV.)–Borussia Dortmund 0–4 (Lewandowski 11., Kagava 18., Barrios 80., Perisic 87.)
HOLNAP RENDEZIK
Hoffenheim–Greuther Fürth (II.)
Hertha BSC–Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart–Bayern München