Már Beckenbauer is Schweinsteigert kritizálja

Franz Beckenbauer egyetért Oliver Kahnnal abban, hogy Bastian Schweinsteiger (és Philipp Lahm) nem tud igazi vezére lenni a Bayern Münchennek.

Schweinsteiger és Beckenbauer a tavalyi vb-n még kedélyesen beszélgetett egymással

Schweinsteiger végig a pályán volt a hétvégi, Hamburg elleni bajnokin, amelyet a Bayern 5–0-ra megnyert, ám Beckenbauer ezzel együtt úgy gondolja, hogy a középpályás nyomás alatt nem képes kirángatni csapatát a gödörből.

„Azt hiszem, Oliver Kahnnak igaza van – nyilatkozta Beckenbauer a német Skynak. – Schweinsteiger pályára lépett a szezon első meccsein, és szokás szerint osztogatott középen, de a Bayern játéka nem működött. Ilyen esetekben a csapatkapitánytól és a tapasztaltabb játékosoktól azt várja el az ember, hogy magára vegye a felelősséget. Ő nem tette.”

A német válogatott és a bajor gárda korábbi kapusa, Kahn kritizálta elsőként a múlt héten Lahmot és Schweinsteigert, mondván, a két játékos nem jó a vezérszerepre, ezért is rajtolt „döcögősen" a Bayern.

A müncheniek a bajnokságot a Mönchengladbachtól hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereséggel kezdték, majd a második fordulóban csak egy utolsó pillanatokban szerzett góllal tudták megverni a Wolfsburgot.

Beckenbauer megszólalt Uli Hoeness-szel kapcsolatban is. A Császár nem talál semmi kivetnivalót abban, hogy a klubelnök bement a csapat öltözőjébe az FC Zürich elleni BL-selejtező szünetében, hogy kicsit felrázza a szerinte gyengén futballozó társaságot.

„Ha Uli Hoeness be akar menni az öltözőbe, akkor bemegy. A klub elnöke megteheti ezt, erről kár is vitázni, ott viszont az edző a főnök” – jelezte Beckenbauer, hogy Jupp Heynckes vezetőedző döntéseibe nem szólnak bele.